Seura

Pohjanmaa Practical (PoP) ry on perustettu 2002. Aloitimme varsinaisen toimintamme vuoden 2003 alusta. Yhdistysrekisteriin seuramme on merkitty 20.9.2002 Patentti- ja rekisterihallituksen rekisterinumerolla 185378. Seuramme on Suomen ampumaurheiluliiton jäsenseura.

Seuramme tavoitteena on kehittää ja ylläpitää jäsentensä urheiluammuntataitoja ja edistää Practical-ammuntaharrastusta toimialueellaan aktiivisena erikoisseurana. Tärkeimpänä asiana on turvallisten harrastusedellytysten luominen jäsenistölle. Toimialueena seurallamme on vanha Vaasan lääni.

Toiminnassamme painotamme erityisesti turvallista sekä vastuullista aseenkäsittelyä ja ampumasuoritusta. Pyrimme olemaan aktiivisia ja luottamuksen arvoisia kaikille sidosryhmillemme, kuten viranomaisille, ampumaratojen ylläpitäjille, muille Practical- ja ammuntaseuroille sekä yhteistyökumppaneillemme. Seuramme jäsenten tulee olla vastuullisen urheiluammunnan keulakuvia. Otamme osaa aktiivisena yhteisönä myös sellaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun, joka liittyy vastuulliseen ase- ja ampumaurheiluharrastamiseen.

PoP järjestää viikoittain ohjattuja harjoituksia, joissa seuran hallituksen etukäteen määräämä vastuuhenkilö on harjoituksen vetäjänä ja turvallisuusvastaavana. Talvikaudella harjoittelemme lajiimme soveltuvilla sisäradoilla. Kun säät sallivat, menemme ulos. Seurallamme on vakiovuorot ainakin Ilmajoen Huissin ja Alajärven ampumaradoilla. Pyrimme neuvottelemaan vakiovuoroja myös muille Practical-ammuntaan soveltuville turvallisille ampumaradoille.

Kaikki harjoittelutoiminta tapahtuu Practical-ammunnan erittäin tiukkoja turvallisuusmääräyksiä ja rutiineja noudattaen.

Seuramme järjestää toimintavuoden aikana useita kilpailuja eri ampumaradoilla sisä- ja ulkotiloissa. Järjestämme kilpailuja kaikissa Practical-lajeissa eli pistoolilla, kiväärillä ja haulikolla.

Jäsenemme osallistuvat kotimaassa järjestettäviin kilpailuihin sekä henkilökohtaisella että joukkue-edustuksella.